GRAND CANYON/MONUMENT VALLEY

Vi lämnade Vegas mitt på dagen i lördags, efter att vi hämtat upp vår nya bil, en vit Jeep och påbörjade färden till Grand Cranyon. Efter matstopp och inhandling av grejer till campingen, så tog resan oss ca 4,5 timme. Vi kom fram lagom till att dagsljuset började försvinna och hjortarna praktiskt taget vällde ut från skogen. Vi fick sakta ner flertalet gånger för att köra förbi dem försiktigt. Så himla fina djur dock och inte ett dugg rädda var dem! De besökte oss inne vid vår campingplats också, så roligt att sitta där och äta samtidigt som en hjort kom gående i skogen förbi oss.

Vi klev upp djävulskt tidigt nästa morgon, då vi skulle upp i luften ännu en gång! Vi flög med Maverick Helicopter Tours över Grand Canyon och det här var mäktigt kan jag säga. Så himla roligt att ha bockat av helikopterflygning på sin bucketlist och över Grand Canyon dessutom! Vi kom tillbaka till lägret och tog en shuttlebuss ut till utsiktspunkterna, vandrade längs med stigen och de branta kanterna rakt ner i dalarna nedanför. Jag utvecklade en grej för att vilja klättra så långt ut jag kunde på vissa kanter, men det är en sån härlig känsla att ha den där mäktiga utsikten under sig så där! 

Dagen följdes av slappande i tältet, tills solen började gå ner och vi begav oss till Yaki Point för att njuta av solnedgången. Det var så tyst och lugnt när vi satt där, vi drack en varsin cider och bara njöt av lugnet. Tills helvetet brakade loss och ca 30 japaner invaderade vår lugna tillflykt, med kamerastativ i högsta hugg, som de ställde rakt framför oss så vi inte ens såg solen ibland. Lagom less .. ja. Till slut kunde vi bara skratta åt cirkusen, haha!

Igår började vi ännu tidigare, då vi först bilade till Horseshoe Bend, som bjöd på en djävulsk sandstorm! Fick lite fina bilder innan vi bilade vidare till Antelope Canyon. Vi fick vänta lite mer än en timme innan vi fick påbörja vår tour, även denna bjöd på himlans mycket sand. Väldigt häftig canyon dock, så himla värt väntan! Efter den turen så satte vi oss i bilen återigen och anlände sedan till vårt sista campingstopp - Monument Valley! Vi huserade på Gouldings Campground, med en riktigt fin utsikt över dalen. Vi har nu anlänt till Amarillo, Texas för ett kort övernattsstopp innan vi fortsätter till Dallas imorgon! Halva landet har vi nu bilat ungefär!






Allmänt, Grand Canyon, Monument Valley | |
#1 - - Colo?:

U missed Colo. Turn back and hit the bong sisters. Ait.

Upp