HOLLYWOOD, DAY 1

Imorse så checkade vi ut från vårt hostel i Santa Monica och körde ca 30 minuter inåt landet, mot vårt nästa boende - på Sunset Boulevard i Hollywood! Vi bor på ett ställe som heter Dunnes Inn Sunset och det verkar helt klart som ett bra ställe. Vi har gratis Wi-Fi och parkering och nära till mycket. Här ska vi stanna i två nätter, innan vi drar vidare in i öknen mot Las Vegas!

Så fort vi kom fram och kunde lämna av bilen, tog vi en promenad till Hollywood Walk of Fame, där vi under en längre tid konstant gick och tittade ner i backen, för att kolla på alla dessa stjärnor som fyller trottoarerna. Över 2500 stjärnor finns det, så det blir många namn att läsa. Självklart hann vi inte med hela, men väldigt mycket av den. Vi stannade till vid Dolby Theatre där Oscarsgalan hålls varje år och även Chinese Theater, där många handavtryck och fotavtryck från kända skådespelare finns inpräntade i cementen.

Efter en lunch på ett tacoställe längs med Hollywood Boulevard, så körde vi all in på turistgrejen och hoppade på en minibuss, som tog oss genom Santa Monica Mountains, över San Fernando Valley, genom Hollywood Hills och Beverly Hills. Vi såg Hollywood-skylten (dock från världens sämsta vinkel kanske?) och körde genom kändistäta områden, där vi fick se många kändisars grindar (haha!). Rent spontant så känns det som att Los Angeles kommer att behöva få sig en till omgång, med fler dagar, för att man ska hinna se allt man vill se. Detta var verkligen en snabbvisit och denna busstur gjorde så vi fick se mer än vad vi kanske räknat med i alla fall.

Imorgon är en dag vi alla har längtat till väldigt mycket, då ska vi spendera dagen på Universal Studios!


 
 
Allmänt, Los Angeles | |
Upp