MEMPHIS

Memphis alltså, vilken stad! Jag är lite små förälskad i hela atmosfären här. Från stunden vi kom fram och nu är det kvällen innan vi ska lämna. Vi kom i alla fall fram och checkade in på vårt hotell på eftermiddagen igår och begav oss direkt till den kända gatan Beale Street som vi hade bara något kvarter i från oss. En riktigt mysig musikgata med mycket liv och stoj. Här åt vi middag vår första kväll, innan vi gjorde kväller ganska tidigt.

Idag så vaknade vi tidigt, då vi bokat biljetter till Elvis Graceland! Detta var en höjdpunkt på resan måste jag säga. Vi fick gå en tur genom hans mansion (vä-äldigt mycket folk dock, som störde en del såklart!), genom hans gård med pool, hästhage, squashhall etc. Kungen själv ligger även begraven här tillsammans med sina föräldrar, allting var väldigt tagande och JÄVLAR vad pengar denna karl måste ha haft. När vi efter huset fick gå och kolla in alla hans bilar och motorcyklar etc. I ett av rummena stod 14 bilar liksom .. SEN kom alla båtar, motorcyklar, mopeder, golfbilar och fan och hans moster. 

När vi begett oss från Graceland så stannade vi till på Union Avenue, hos Sun Studio. Detta var en ännu större höjdpunkt i Memphis och det visade sig bli något av det häftigaste på hela resan! Vi fick en tur genom själva studion och området på övervåningen där flera av artisterna bodde under vissa tillfällen. I denna studio har bland annat Elvis, Johnny Cash, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis spelat in musik och man kunde praktiskt känna all historia i luften där inne. Vi fick höra inspelningar från Elvis allra första inspelning i studion, när han var där och försökte få sig ett skivkontrakt. Vi fick även höra en inspelning från en jam-session med Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins där de inte visste om att de blev inspelade. Så himla cool historia och vår tourguide var BÄST! Hon visade mig även brännmärket i pianot som är kvar sedan Jerry Lee Lewis fimpade sin cigarett där!

Vi har avslutat vår vistelse här i Memphis med middag på Fridays och sedan en liten vandring ner mot Beale Street återigen. Där hamnade jag och Tess mitt i en countrykonsert med en tydligen väldigt populär artist! Folk var dansade och sjöng och stämningen var riktigt grym! Tjejerna var klädda i jeansshorts med cowboyboots och killarna hade truckerkeps ALLIHOPA. Imorgon åker vi vidare mot nästa countrystopp - Nashville!

 
Allmänt | |
Upp