NEW ORLEANS

Vi stod inför en av våra längre körsträckor när vi lämnade San Antonio och begav oss mot New Orleans! Den här staden var verkligen en av de största höjdpunkterna på resan tyckte jag, då jag så gärna velat uppleva den! Vi kom fram till en stad i kvällssol och vi bodde inte alls långt ifrån French Quarter, så vi stack såklart dit för en middag på vår första kväll. Vi åt på The French Market, som startades 1803 och Tess fick testa friterad alligator (ingen av oss andra var så sugen på det!). Samma kväll hann vi även se Jackson Square och St Louis Cathedral som låg väldigt nära och bra. Vi stannade till vid ett Visitor Center på vägen mot hotellet senare på kvällen och bokade in oss på ett gäng turer som vi var sugna på och vi hade helt plötsligt en väldigt fullspäckad dag framför oss dagen efter!

Vi klev upp tidigt, åt frukost och blev sedan hämtade av en shuttlebus som tog oss en timme ut från stan, för att se två stycken stora plantage. Vi började med Laura Plantation, där vi hade en suverän tourguide som levde sig in i historien totalt och gav oss berättelsen om den släkt som verkat och bott på gården, samt slavarna som jobbade där. Väldigt, väldigt intressant och häftig upplevelse! Vi åkte vidare till Oak Alley Plantation, som inte gav så mycket historia alls, men vyerna var makalöst fina. En allé av stora träd som ramade in det stora huset så fint och personalen gick runt i tidsriktiga kläder. Superfint var det verkligen!

Det tåls att tilläggas att det denna dag börjat s-p-ö-r-e-g-n-a. Vi hade lite tur med uppehåll där vi befann oss vid plantagen, men inne i stan var det kaos. Vi gömde oss någon timme på hotellet, innan vi gjorde oss i ordning för att åka på en Jazzkryssning på Mississippi-floden. Vi begav oss de få kvartererna ner till hamnen och på dessa minutrar hann vi bli som dränkta katter alla tre. Men vi avnjöt en buffé ombord på båten och gled längs med floden i ca 2 timmar. Väl tillbaka på land, så ville vi såklart se Bourbon Street! Även om regnet öste, så kan man inte missa den gatan! Så vi spatserade genom regnet, förbi barer där musiken dånade och folket var på toppenhumör! Blev till och med indansad på en bar av en säkerhetsvakt som ville ta sig en svängom för att locka kunder, men roligt var det! Att ta sig hemåt var dock inte så roligt, då vattnet praktiskt taget forsade över gatorna - det var hemskt! Men hem och sova skulle vi, då vi skulle åka vidare dagen efter! Och tur var det, för en tropisk orkan har nu dragit in över södra delen av landet och speciellt i New Orleans (som vi hann lämna i tid) har det blivit stora översvämningar på vägarna och många varningar har utfärdats! Vi har dock nu hamnat i Memphis, dit ovädret än så länge inte har nått, men vi väntar oss ganska mycket regn här också under dagarna vi är här. Jaja, man kan inte alltid ha tur med vädret heller, även om vi trodde det!

 
Allmänt | |
Upp