SANTA MONICA, DAY 1

Vi har nu spenderat 7 dagar i USA, tiden springer verkligen iväg. Eller den började göra det när vi satte oss i bilen i alla fall. Allting går i en rasande fart och vi har varit väldigt trötta i både kropp och huvud. Det gjorde det såklart extra skönt att vi inte har några speciella planer alls här i Santa Monica, som vi befinner oss i nu.

Idag har det varit väldigt molnigt och inte alls så trevligt väder. Väldigt kvavt och varmt, men ingen sol alls. Men vi trotsade molnen och bytte först och främst från vårt motell, till det hostel som vi bokat sedan tidigare. Det är samma kedja som vi bodde på i San Francisco, men denna gång bor vi i en 8-bäddssal, med andra tjejer från jordens alla hörn. Vi har bland annat träffat en tjej från Holland och en från Australien som vi snackat lite snabbt med.

Vi har spenderat hela dagen med att vandra ute vid Santa Monica Pier, där vi åt frukost/lunch och drack något glas Mimosa. Vi promenerade längs med strandpromenaden förbi Muscle Beach, tog av oss skorna och kände på sanden mellan tårna och gick längs med vattenbrynet halvvägs ner till Venice Beach. En av dagens höjdpunter var under just den promenaden, när vi helt plötsligt ser vilda delfiner leka i de höga vågorna, bara en liten bit ifrån stranden. En hel flock som simmade runt där ute! Det var så häftigt att se, speciellt när en stor våg kom och man kunde se delfinen genom vattnet, simmandes med vågen.

Vi vandrade sakta men säkert runt längs med Venice Boardwalk och tog oss sedan hemåt igen. En liten vilopaus senare och vi begav oss till The Cheesecake Factory för en brakmiddag, utan dess like. Väldigt god mat och deras cheesecake var såklart underbar. Imorgon hoppas vi på finare väder, då vi tänkte hyra cyklar och fortsätta utforska områdena kring Santa Monica och Venice Beach, chilla på stranden och förhoppningsvis få bada lite grann!

 
 
 
 
 
Allmänt, Los Angeles, Santa Monica | |
#1 - - Caroline:

Det är möjligt att ni har bättre tur med vädret längre in i landet, ca 30 minuter typ. Det är ju June gloom nästan hela månaden oftast, dvs molnigt vid havet nästan varje dag, men fint längre in.

Upp